Είμαι η Ειρήνη

Πέρα από διαιτολόγος, είμαι και μητέρα ενός υπέροχου πλάσματος! Μεγάλωσα στην Αθήνα, αλλά από το 2019 ζω μόνιμα στη Σουηδία. Ίσως είναι επειδή, λατρεύω τη φύση που επέλεξα να μετακομίσω εδώ!

Πιστεύω στη σοφία του ανθρώπινου σώματος και σε αυτό που μπορεί να καταφέρει! Αρκεί να το αφουγκραστούμε, να το σεβαστούμε και να το φροντίζουμε.

Πάντα ενθουσιαζόμουν, για την ακρίβεια μου προκαλούσε δέος, να μαθαίνω πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα! Πλέον ξέρω ότι, μαζί με τη ψυχή και το πνεύμα, λειτουργούν τόσο ενορχηστρωμένα ώστε να φτιάξουν μια τέλεια μοναδικότητα… εσένα, εμένα και τον καθένα μας ξεχωριστά! Και αυτός είναι ο λόγος που αγαπώ τη δουλειά μου και που δημιούργησα το Nutriness, χαράζοντας το δρόμο από τη διατροφή στη συνολική ευεξία!

Εκπαίδευση – Κατάρτιση

Επέλεξα να σπουδάσω στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, πολύ συνειδητή για τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά μου.

Εμπνευσμένη, γεμάτη και ευγνώμων, αποφοίτησα το 2010 για να συνεχίσω στο μαγευτικό Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το μεταπτυχιακό μου τίτλο εξειδίκευσης στη Παχυσαρκία και τη Διαχείριση Βάρους.

Κάπου εκεί αναπτύχθηκε η κριτική μου σκέψη για την επιστήμη αυτή και ενδυναμώθηκε περισσότερο το κίνητρο αυτεξέλιξης!

Σύντομα μετά τις σπουδές μου, ξεκίνησα τα επιμορφωτικά προγράμματα ψυχολογικού χαρακτήρα όπως το «Πέρα από τα όρια της δίαιτας», «Δεξιότητες επικοινωνίας για διαιτολόγους» και το «NLP Wellbeing Diploma».

Στόχος μου; Να συμπληρώσω το κενό που αφήναν οι βασικές σπουδές στις δεξιότητες συμβουλευτικής που χρειάζεται ένας σύγχρονος διαιτολόγος για να:

 • Αναγνωρίσεις τα πραγματικά σου θέλω αναζητώντας το καλύτερο για σένα
 • Ενδυναμώσει τα κίνητρά σου και να ενθαρρύνει τις δράσεις σου
 • Τοποθετείς σε ρεαλιστική βάση τους στόχους, τα εμπόδια, το αποτέλεσμα
 • Νιώσεις ασφάλεια, σεβασμό και αποδοχή σε αυτή τη συνεργασία

“Πολύτιμα μαθήματα αγάπης, αποδοχής, κατανόησης, συνειδητοποίησης, ελέγχου (ή όχι), ενσυναίσθησης, εμπιστοσύνης, σεβασμού, ορίων, αυτοφροντίδας…
…μου έδωσε η γέννηση της κόρης μου, ένα σχολείο ζωής για μένα!

Ανέπτυξα παράλληλα, με πρακτικό ενδιαφέρον, τις διατροφικές γνώσεις γύρω από το θηλασμό, τη διατροφής της θηλάζουσας, τη μεικτή διατροφή του βρέφους, την εισαγωγή στερεών τροφών και ειδικά το baby led weaning!

Φυσικά, δεν έλειψε το ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο, γονεϊκότητας αυτή τη φορά, και συγκεκριμένα το Attachment Parenting. Πώς αλλιώς θα γινόταν άλλωστε, πέρα από ένα μωρό, γεννήθηκε και μια μαμά!”

Ζώντας πλέον στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, αποφάσισα να φρεσκάρω τις γνώσεις μου περί αθλητικής διατροφής (είναι πολλοί οι άνθρωποι εδώ που γυμνάζονται!) με ένα αυτόνομο πρόγραμμα Sports Nutrition από το Linnaeus University.

Επαγγελματική εμπειρία

Γυρνώντας από τη Σκωτία, ξεκίνησα τις κατ’ οίκον συνεδρίες διαιτολογικής παρακολούθησης ενώ πέρασα για λίγο από το χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής. Πολύ γρήγορα όμως, ξεκίνησα να εργάζομαι ως Υπεύθυνη Επιστημονικής Υποστήριξης στο πρώτο portal διατροφής στην Ελλάδα, το medNutrition.

Το «ικανοποιητικό» είναι λίγο για να περιγράψει όσα κέρδισα από αυτό το απαιτητικό πόστο! Με στόχο την ενημέρωση του κοινού για διατροφικά θέματα, για 5 χρόνια, λοιπόν,

 • επιμελούμουν καθημερινά διατροφικού περιεχομένου, γραπτού, ψηφιακού και οπτικοποιημένου
 • ηγήθηκα δημιουργικών projects,
 • συνεργάστηκα με εταιρίες τροφίμων, φαρμακευτικές και πλήθος άλλων επαγγελματιών (γραφίστες, τμήμα marketing, επιστημονικές εταιρίες…) σε εποικοδομητικά brainstorming,
 • συμμετείχα σε ομιλίες για το κοινό ή για συναδέλφους, σε τηλεοπτικές εμφανίσεις, σε ραδιοφωνικές εκπομπές, σε events και άλλα workshops
 • επόπτευα αλλά και επιμελήθηκα συγγραφή βιβλίων για το κοινό αλλά και συναδέλφους κα.
Δείτε φωτογραφικό υλικό

Στη πορεία, συμμετείχα ως βοηθός ερευνήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα σε Ευρωπαϊκές μελέτες σε σχέση με την ανάπτυξη των παιδιών. Δίδαξα επίσης, σε σπουδαστές ιδιωτικού ΙΕΚ (ΙΙΕΚ Όμηρος) μαθήματα διαιτητικής και διατροφής και ψυχολογίας.

Και αφού πήρα ένα μεγάλο διάλειμμα από τις επαγγελματικές δραστηριότητες για να αφοσιωθώ στον απαιτητικό ρόλο της μητρότητας, επανήλθα ως υπεύθυνη επικοινωνίας του Ευτροφία αναπτύσσοντας διατροφικό περιεχόμενο αλλά και το τομέα του workplace wellness με διατροφικές υπηρεσίες προς επιχειρήσεις. Ξεκίνησα ξανά τις συνεδρίες μου διαδικτυακά και πλέον το οργάνωσα σε online διαιτολογικό γραφείο, το Nutriness.

Η σχέση μου με τη διατροφή

Είναι μια σχέση αγάπης θα έλεγα… όπου έχουμε και τις διαφωνίες μας:

 • Δε πίνω πολύ νερό, χρειάζομαι υπενθύμιση γι’ αυτό.
 • Τρώω ψωμί! Ειδικά αν το έχω ψήσει εγώ…
 • Μ’ αρέσουν και τα γλυκά!
 • Ήμουν πολύ κουρασμένη για να διώξω από πάνω μου τα τελευταία κιλά «της εγκυμοσύνης».
 • Δύσκολα θα πάω για τρέξιμο (never).
 • Μπορώ να παραγγείλω και να φάω μπέργκερ από το «τελευταίο» φαστφουντάδικο!

Οι διατροφικές προκλήσεις για έναν διαιτολόγο δεν είναι λιγότερες από κάποιον που δεν είναι διαιτολόγος, απλά τυχαίνει ο πρώτος να ξέρει πώς να τις αντιμετωπίσει…
αν θέλει και αν είναι έτοιμος και αν αποτελούν γι’ αυτόν προτεραιότητα!

Ακριβώς όπως και για σένα! Και αυτό είναι το μόνο που θέλω να τονίσω σε αυτό το σημείο.

Κάποια ακόμη ενδιαφέροντά μου…

Με συναρπάζουν και τα ταξίδια.

Προέρχομαι από πολύ-πολυτισμικό background η αλήθεια είναι: γεννήθηκα στα Τίρανα, μεγάλωσα στην Αθήνα (Νέο Κόσμο, Νέα Σμύρνη), έζησα στη Σκωτία για ένα χρόνο για το μεταπτυχιακό μου και τώρα …Σουηδία!

Ταξιδεύω επίσης με τις φωτογραφίες αλλά και με ένα βιβλίο! Προτιμώ τις ταινίες εποχής, τις αστυνομικές και όσες βασίζονται σε αληθινές ιστορίες.

Αγαπώ το χορό (έχω ασχοληθεί με παραδοσιακούς και με σύγχρονο), τη γιόγκα κυρίως για τη γείωση που προσφέρει και αν έπρεπε να διαλέξω σκύλο ή γάτα, θα διάλεγα σκύλο!

Μ’ αρέσει επιπλέον το νόστιμο φαγητό και τολμάω να πειραματίζομαι στη κουζίνα.

(Να, ένα ακόμη στοιχείο που κουμπώνει στη διατροφο-λογία!)