Υλικά

  • 3 μπούτια κοτόπουλο

  • 5 μέτριες πατάτες

  • σκελίδα σκόρδο

  • ½ λεμόνι

  • 1 κσ μουστάρδα

  • ½ κγ πάπρικα

  • ¼ κγ πιπέρι

  • 1 κγ αλάτι

  • 6 κσ ελαιόλαδο

  • ½ κγ ρίγανη

Προετοιμασία

  • Φτιάχνεις μια μαρινάδα ανακατεύοντας το σκόρδο λιωμένο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, τη πάπρικα, το πιπέρι, το μισό αλάτι και μισό ελαιόλαδο.

  • Πασπαλίζεις το κοτόπουλο με τη μαρινάδα και το αφήνεις να σταθεί μέχρι να καθαρίσεις τις πατάτες (ή όλο το βράδυ στο ψυγείο αν έχεις χρόνο).

  • Ξεφλουδίζεις, κόβεις τις πατάτες σε ό, τι σχήμα σου αρέσει (εγώ τα έκανα τετραγωνάκια) και πασπαλίζεις με το υπόλοιπο αλάτι και ελαιόλαδο όπως και λίγη ρίγανη.

  • Απλώνεις στο ταψί τις πατάτες και το κοτόπουλο και ψήνεις στους 180-200ο C 40-50 λεπτά συνήθως.

Το διατροφικό μου σχόλιο

Θρεπτικό συστατικό Ενέργεια (kcal) Πρωτεΐνη (g) Υδα/κες (g) Σάκχαρα (g) Φυτικές ίνες (g) Λιπαρά (g) Κορεσμένα (g) Αλάτι (g)
Ποσότητα 560 42 47 4 3 22 5 2,5

Με τα υλικά της συνταγής προκύπτουν 3 μερίδες!

Αρχικά να αναφέρω ότι η διατροφική ανάλυση έχει λάβει υπόψη ότι δεν κατανάλωσες τη πέτσα του κοτόπουλου αλλά ούτε και τα λίπη που έμειναν στο ταψί! Αυτό δε σου γλιτώνει μόνο θερμίδες αλλά κυρίως, σου γλιτώνει κορεσμένα λιπαρά που ενοχοποιούνται για αθηρωμάτωση και καρδιαγγειακά.

Αν θέλεις να μειώσεις και άλλο τα κορεσμένα λιπαρά, μπορείς να αφαιρέσεις τη πέτσα από το κοτόπουλο πριν ακόμη μαγειρευτεί ή να διαλέξεις ακόμη πιο άπαχο κομμάτι του όπως το στήθος! Η μαρινάδα, θα προστατέψει καλά την υγρασία του για να είναι νόστιμο και ζουμερό!

Ένα παραδοσιακό πιάτο που το πειράξαμε ελάχιστα με τα πολλά μπαχαρικά και τη μουστάρδα! Διατροφικός στόχος μου, να δώσω γεύση αντί να προσθέσω παραπάνω αλάτι. Μία φρέσκια σαλάτα λαχανικών δίπλα και έτοιμο το πλήρες γεύμα για σήμερα!